PR Event: Healthy Lifestyle Market met o.a. Ik Wil Suikervrij en Tess Organic

Last Thursday after our lunch at Le Pain Quotidien Charlotte and I went to the 'healthy lifestyle market' event organized by a Dutch company 'Ik Wil Suikervrij' to get to know the brand and other brands related to a healthy and clean lifestyle! Since they are all Dutch companies the post will be in Dutch and not in English. Sorry!

Op het event


Suzanne Hoogendoorn, eigenaresse van Ik wil Suikervrij volgt mij al geruime tijd op Instagram en heeft mij gevraagd te komen naar dit event. Nou daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Ik vind haar recepten en het idee achter haar bedrijf namelijk erg inspirerend! Daarnaast leek het mij ook erg leuk om kennis te maken met de andere bedrijven op de lifestyle markt: Tess Organic, The Superfood Company, Skinmetrics en Medico Vision. Charlotte en ik hebben met veel plezier gesproken met iedereen en ik zal dan ook kort iets vertellen over de bedrijven en wat mij in hun visie aanspreekt.

Ik Wil Suikervrij

Uiteraard begin ik met de website 'Ik Wil Suikervrij'. Deze webwinkel is begin 2014 gelanceerd vanuit de visie om één platform aan te bieden met alleen maar suikervrije producten zodat je zelf niet meer alle producten hoeft te scannen in de supermarkt. Dit maakt de overstap voor consumenten naar een dieet vrij van geraffineerde suikers makkelijker. Daarnaast vind je ook heerlijke suikervrije recepten op de website waardoor je gelijk geïnspireerd raakt. Doordat je alle producten ook gelijk in de webshop aan kunt schaffen word het je wel heel makkelijk gemaakt!

Wat ik persoonlijk erg leuk vind is dat er bekende merken als wel relatief onbekende en nieuwe merken worden verkocht en naast het feit dat de producten allen vrij zijn van geraffineerde suikers zijn ze ook nog eens biologisch. Dit past dus helemaal bij mijn clean eating lifestyle! Op het event hebben we kort even met Suzanne gesproken en ik kan alleen maar zeggen wat een leuke, enthousiaste meid met passie voor wat ze doet! Zij vertelde ons dat de website ontstaan is doordat zij zelf suikervrij wou gaan eten maar dat er geen duidelijk onderscheid was bij de producten in de supermarkt. Want ook veel producten in biologische supermarkten bevatten nog toegevoegde suikers dus ook daar moeten we letten op de labels. Maar zij vertelde ook dat door voortschrijdend inzicht er ook producten zijn die uit het assortiment verdwijnen, zoals een cakemix met voornamelijk tarwebloem. De reden hiervoor is persoonlijk: Suzanne gaf namelijk aan dat granen uit tarweproducten niet meer bij haar groeiende visie over gezonde voeding passen. Voor haar is het erg belangrijk dat de producten die aangeboden worden passen bij haar visie op voeding. Deze persoonlijke verbondenheid met het bedrijf trekt mij erg aan en maakt dat ik zeker binnenkort eens een aantal producten ga bestellen! Zeker ook omdat haar website de enige landelijke distributeur van de producten van Tess Organics (zie het volgende kopje) is en ik deze zeker allemaal uit wil proberen!

Voor meer informatie ga naar: http://www.ikwilsuikervrij.nl/ 

In gesprek met Suzanne van Ik Wil Suikervrij


Tess Organic

Tess Organic gaat eigenlijk helemaal over zelfgemaakte en smaakmakende power blends gemaakt van superfoods. Marloes Hoogendoorn (ja de zus van Suzanne Hoogendoorn) is voedingsdeskundige en heeft deze power blends in eerste instantie ontwikkeld voor zichzelf. Zij zocht een voedzaam en smakelijke aanvulling op haar eten. In haar eigen keuken begon zij te experimenteren met het mixen en malen van verschillende superfoods bij elkaar en ontwikkelde zo haar power blends. Na vele enthousiaste reacties heeft ze de stap genomen om de power blends te gaan verkopen via de website Ik Wil Suikervrij en een aantal geselecteerde winkels in Amsterdam.

En wat is dan een Power Blend en waarom ben ik er fan van? Power Blends zijn gezonde zoete smaakmakers gemaakt van natuurlijke producten als superfoods, noten, kokos en granen. Deze gezonde ingrediënten maken de smaakmakers rijk aan vezels, vitaminen, mineralen, antioxidanten, essentiële vetten en aminozuren. De blends zijn ideaal om over je fruit, smoothie, kwark, pannenkoekjes of brood te strooien. Ik heb er een aantal geproefd en de Acai Booster Blend nu ook in mijn bezit en wat is dat lekker! 

De power blends laten ook duidelijk zien waar superfoods voor zijn bedoeld: ze zijn bedoeld als aanvulling op je huidige voeding om zo de voedingswaarde te verhogen! Ik vind het zelf erg mooi dat dit zo duidelijk in het gebruik van haar producten naar voren komt. Zeker gezien de kritiek van het Voedingscentrum vorige week waarin zij van mening zijn dat het een gevaarlijke hype is die leidt tot een onvolwaardig en eenzijdig voedingspatroon. Alsof we nu alleen nog maar goji bessen, chia zaden of bijenpollen eten en niks daarnaast. Dat is natuurlijk onzin en het gebruik van superfoods leidt in mijn mening alleen maar tot een gevarieerder voedingspatroon. De producten van Tess Organic laten dit heel duidelijk zien! Doordat de blends ook een mix bevatten van verschillende superfoods is het super gevarieerd en krijg je van verschillende voedingsstoffen voldoende binnen. Er zijn 5 verschillende smaken, allen met hun eigen eigenschap en goed betaalbaar:

 • Acai Booster - happy power flow
 • Beauty Booster - inner beauty power
 • Bounty Flavour - energy & recovery
 • Chai Flavour - fulfilling
 • Cinnamon Flavour - satisfying energy generator

Banaan-Kwark Smoothie Bowl met Acai Booster

Naast de powerblends heeft ze ook pompoenies op de markt gebracht. Ik heb ze geproefd, en ow wat is dat een lekkere snack of ideaal om als zaden over je salade te strooien! Pompoenies zijn gemaakt van gepofte pompoenpitten en licht geroosterde zonnebloempitten. Ze zijn op smaak gebracht met kokosolie, palmsuiker en Himalayazout. Er zijn 4 verschillende smaken:

 • Cinnamon Sweet - voor good energy
 • MaCacao - voor happy hormones
 • Salt & Spicy - Spice up your life
 • Sweet detox - voor liver cleanse


Voor meer informatie ga naar: http://tessorganic.wordpress.com/

The Superfood Company

Bij The Superfood Company kun je terecht voor Superfoods van hoge kwaliteit! Zij vertegenwoordigen een uitgebreid scala aan vernieuwende en onderscheidende merken, maar vandaag op de lifestyle market stonden zij hier voornamelijk om het merk PlanetBIO te promoten.
 
PlanetBio is in 2008 opgericht en gespecialiseerd in het leveren van biologisch geteelde Superfoods. Alle producten worden geproduceerd volgende de principes van de ecologische landbouw, wat is verzekerd door het biologische SI-EKO-certificaat. Al hun superfoods zijn dus van biologische oorsprong en van de hoogste kwaliteit! Geheel passend dus bij de visie van the superfood company. De prijs van de producten ligt soms iets hoger, maar dat komt door de goede kwaliteit. Op de lifestyle markt hebben wij een aantal superfoods kunnen proeven die wij zelf nog nooit hadden gehaald. Als eerst waren de rauwe cacaobonen aan de beurt. Nou Charlotte was fan, maar ik vond de smaak ronduit verschrikkelijk! Veel te bitter en gewoon echt niet mijn ding. Vervolgens heb ik eindelijk eens een Inca bes kunnen proeven, en ja die vond ik dan weer erg lekker met een frisse zure smaak! Maar nee, Charlotte vond deze dus weer niet lekker. Zo zie je maar dat smaken kunnen verschillen! In de Goody Bag vond ik vervolgens een zak raw cacoa powder en ik kan niet wachten om deze te gebruiken en mijn Zwarte Bonen Brownies mee te maken!


Voor meer informatie ga naar: http://www.thesuperfoodcompany.com/

Skinmetrics & Medico Vision

Mayon Nijhof is de iniatiefneemster van Skinmetrics en is naast gediplomeerd huidspecialiste ook personal trainer, en dat is beide te zien! Zij biedt binnen skinmetrics een totaalpakket voor optimale schoonheid, zowel van binnen als buiten. Aan de hand van een vrijblijvende huidanalyse maakt zij een optimaal behandelplan helemaal afgestemd op jou huid en vooral ook op de PH-waarden van jou huid! Voor je lichaam is het belangrijk dat je PH-waarden van binnen in balans zijn maar ook van je huid! Dit doe je deels door voeding en het drinken van voldoende water, maar voor je huid is het ook belangrijk dat je goede producten gebruikt die echt naadloos aansluiten bij je huid. Mayon kon ons hier erg veel over vertellen en zij bied verschillende producten aan voor ieder budget. Wij gaan dus zeker nog eens langs want ook ik vind het niet alleen belangrijk dat ik van binnen gezond ben maar ook van buiten!

Skinmetrics is gevestigd binnen sportcentrum Medico Vision in Amsterdam, Olympisch stadion. Medico vision heeft een uitgebreid aanbod om jou eigen fitnessdoelen te behalen. En natuurlijk is de locatie in het Olympisch stadion super gaaf!

Voor meer informatie over Skinmetrics, mail naar: info@skinmetrics.nl


Voor meer informatie over Medico Vision ga naar: http://www.medicovision.nl/

Goody Bag3 comments:

 1. Very useful article! To support Angular Web Development I would also like to share, There is data on 845,382 companies using Angular and updates on daily a daily basis. Constantly, Angular Web Development Company are growing rapidly with the increasing demands of Angular Web development.

  ReplyDelete