Oil Pulling

Yes! Een nieuw blog van Charlotte van Charlie's kitchen. Ze heeft een week lang 'oil pulling' (ik hoor je vragen, wat is dat?! dus lees snel verder) uitgeprobeerd. Het idee leek mij helemaal niet lekker dus blij dat zij het heeft geprobeerd ;) Maar na het lezen van haar ervaring ga ook ik me eraan wagen! Meer energie en een gezonde uitstraling willen we immers allemaal.

(Scroll down for the English Version)


Ik gebruik al een hele tijd kokosvet voor het bakken, in mijn smoothies en havermout maar nu las ik iets over ‘oil pulling’. Het klinkt als de laatste hype maar het is eigenlijk een oude methode uit de Ayurveda, een oude Indische geneeswijze. Ik denk dat moet ik proberen! Oil pulling is eigenlijk je mond spoelen met kokosvet en het schijnt vele voordelen te hebben zoals beter slapen, een mooiere huid, een beter gebit en je ontgift ook nog eens je lichaam. Normaliter drink ik bijna elke ochtend een glas lauw water met een half geperste citroen op mijn lege maar maar nu heb ik een week lang elke ochtend op mijn nuchtere maag gespoeld met kokosvet!


Charlotte aan de 'oil pulling'


Hoe werkt dat nou eigenlijk “Oil pulling” 


Het is eigenlijk heel simpel je doet je
 'oil pulling' op een lege maag (ik deed het meteen dat ik uit bed kwam), of je wacht drie uur na de maaltijd. Je gebruikt de geurloze, naturel kokosolie. Neem één eetlepel kokosvet in je mond, zonder door te slikken. Spoel de olie gedurende 15 minuten door je mond. Nee niet als een gek gaan spoelen gewoon langzaam door je mond laten glijden. Na 15 minuten spuug ik de olie uit en je zal zien dat het helemaal wit is vanwege de hoeveelheid bacteriën die het meeneemt. Ik spoel mijn mond heel goed schoon en drink daarna een groot glas water zodat de afvalstoffen goed afgevoerd worden. Zorg ook dat je gedurende de rest van de dag voldoende water drinkt zodat andere afvalstoffen afgevoerd worden.

Ik vond het heel erg meevallen ik had verwacht dat ik het niet lekker zou vinden. Mijn tanden stralen, mijn huid voelt als een babyhuidje ja en of de extra energie er vandaag komt? Ik weet het niet maar ik ben toch overtuigd en blijf dit vanaf nu 2x per week doen!

 Volg Healthy Living in Heels ook op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin of Google+!


Volg Charlie's Kitchen op Instagram!

 Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!................................................................................................................

Yes! A new blog from Charlotte from  Charlie's kitchenDuring a week she has tried 'oil pulling' (I hear you ask, what is that?! be patient and read on). The idea seemed to me (Debbie) not at all tasty so happy that she has tried ;) But after reading her experience, I'm definitely going to try it. I've been using coconut oil for a long time for baking or in my smoothies and oatmeal, but now I have read something about 'oil pulling'. It's sounds like a new hype but it's actually an old method from the Ayurveda, old Indian medicine. So I figured this is something I have to try! During oil pulling you just rinse your mouth with coconut oil and it appears to have many benefits for your health: it improves your sleep, makes your skin glow, it's good for your teeth and overall it's a good way of detoxing your body. Normally I drink a glass of lukewarm warm with half a sqeeuzes lemon every morning on an empty stomach, but the past week I have flushed with coconut oil each morning on an empty stomach!


How does 'Oil pulling' work?

It's actually quite simple you do your 'oil pulling ' on an empty stomach ( I did it once I got out of bed ), or you wait three hours after a meal. You use the odorless, natural coconut oil. Take a tablespoon of coconut oil in your mouth. Rinse the oil for 15 minutes through your mouth. No, you don't have to go rinse like crazy just let it go slowly through your mouth and do not swallow it. After 15 minutes I spit the oil out and you will see that it is all white because of the amount of bacteria in it. Then I rinse my mouth carefully and drink a large glass of water so that the waste is properly disposed. Also make sure you drink enough water during the rest of the day so that other waste products are drained from your body.


I liked it a lot better than I expected! I expected that I would not like it at all. But my teeth shine, my skin feels like a baby's skin , and is the extra energy coming today? I do not know, but I am still convinced and keep doing this from now on for 2 times a week!

Follow Healthy Living in Heels on FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin or Google+

Follow Charlie's Kitchen on Instagram!

 


  Do you want to make me later or share me with your friends? “PIN” me to PINTEREST or “SHARE” me on FACEBOOK, using the social media icons below (in the gray frame)!

No comments:

Post a Comment